szerda ápr. 16
It is very ventolin inhaler price simple for incontinence troubles to continue buying clomid online soon after birth buy nexium online because having a baby amoxil cheap weakens the pc muscle groups, and renvela 800mg poor pelvic floor muscle groups can cause a buy metformin online overactive bladder.

Bezárva a lakásba

Verseny a játékban

Nyáron, ha úgy érezzük, nem tudunk már mit kezdeni a gyerekek fölös energiáival, elmehetünk velük bicajozni, szaladgálni a kertbe, játszótérre. Most, hogy hűvös van, sokszor esik az eső, és egyre korábban sötétedik, kénytelenek vagyunk több időt a lakásban tölteni. A gyerekeknek a mozgásra ilyenkor is nagy szükségük van. Íme, néhány játék, melyekkel a lakásban is kicsit kitombolhatják, kimozoghatják magukat a gyerekek

 

sarok

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…

 


Csata

Egy jó hangos, tombolós játék: A család két csapatra oszlik, és nagyjából egymással szemben keres magának mindkét csapat valami fedezéket (pl. fotel) A törékeny, leverhető tárgyakat biztonságba helyezzük, összeszedünk sok puha labdát, vagy zokni gombolyagot. Aztán kezdődhet a csata! Jól megdobáljuk egymást! Próbáljátok ki! Lehet nagyokat sikongatni!

Akadálypálya a lakásban

Rakjunk sorba székeket, azokon végig sétálhatnak a gyerekek. Tegyünk a földre egy labdával teli kosarat! A gyerekeknek egy labdát kell választaniuk, és azzal együtt átkúszni egy kisasztal vagy székek alatt, majd a labdát egy messzebb lévő dobozba beledobni. Lehet még bukfencezni (ha már elég nagyok hozzá a gyerekek), egy lábfej szélességű papírcsíkot gyurmaragasztóval, vagy celluxszal a földre ragasztani, azon végig egyensúlyozni. Ezt nehezíthetjük úgy is, hogy közben valamiért le kell guggolni, valamit el kell érni… Fürdőszobai lemosható zsírkrétával rajzolhatunk a kőre ugróiskolát is.

 

 

Palacsintasütés

Gyurmából lapítsunk le kb. 15cm átmérőjű köröket. Ezek a palacsinták. Vegyünk elő pingpongütőket, ezeket használjuk serpenyőnek. Az ütők segítségével dobjuk a magasba a palacsintákat és próbáljuk a levegőben megfordítani, majd elkapni őket! Nem könnyű!

 

 


Bagoly-egér játék

A felnőtt a bagoly, a gyerekek az egerek. A bagoly nappal alszik, így amikor ég a villany, úgy teszünk, mintha aludnánk, az egerek nyugodtan sétálgathatnak. De, ha lekapcsoljuk a villanyt, besötétedik, indul a bagoly vadászni, megpróbáljuk elkapni a gyerekeket.

 

Tűz, víz, repülő

Ez egy régi klasszikus! A gyerekek szaladgálnak. Amikor a felnőtt azt kiáltja „tűz!”, akkor a gyerekeknek le kell guggolni, hogy megmelegedjenek a tűznél. Amikor azt kiáltja „víz!”, akkor valahová fel kell mászniuk, hogy ne legyenek vizesek az árvízben. És ha azt hallják „repülő!”, akkor le kell hasalni a földre, mert alacsonyan száll egy repülő.

 

Mocsárjárás

Minden gyereknek adunk 2-2 székpárnát vagy kartonpapírt (arra vigyázzunk, hogy ne csússzon a földön). Kijelöljük, hogy honnan, hová kell eljutni úgy, hogy az egyik párnán áll, lerakja a másikat, rálép, felveszi az elsőt, lerakja maga elé, rálép, felveszi a másodikat stb. A párnáról lelépni nem szabad! Így kell eljutniuk a célba. Ki a gyorsabb?

Lufi dobálás

Feldobunk egy lufit a magasba, a gyerekeknek nem szabad engedni, hogy leessen a földre, mindig bele kell ütniük. Jó nagy visongással jár ez a játék!

 


Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

 


Hírlevél - e-mail

Iratkozz fel Hírlevelemre, hogy mindig értesíthesselek a legfrissebb bejegyzésekről!HTML formátum?